Balans vinden buiten je eigen vertrouwde omgeving

Laatst had ik 3 dagen opleiding en dan vind ik het fijn om een hotel te pakken zodat ik uitgerust en gefocust de training kan volgen. Dat zorgt er wel voor dat ik een aantal dagen van huis en uit mijn normale ritme ben. Wat ik vaak hoor als mensen een aantal dagen uit hun….

Hoe voorkom je dat je 2,5 kilo aankomt tijdens kerst?

Het is natuurlijk bijna kerst en dat gaat vaak samen met meer eten en snoepen. Sommige van mijn cliënten zien hierdoor op tegen de decembermaand en de feestdagen. Nou dat hoeft natuurlijk niet! Ik neem je mee in mijn gedachtegang: De Kerstdagen zijn maar 2 dagen, sommige mensen maken er 3 of 4 dagen van….

 Daar boven op de berg…verslag van Urmila’s Kilimanjaro avontuur!

“Ur, dan train je het hele jaar om in dikke kleren op een berg te staan…” Dat was één van de verbaasde opmerkingen die gemaakt werden toen ik vrienden en bekenden vertelde dat ik deze zomer de uitdaging aan zou gaan om de Kilimanjaro te beklimmen. Normaal train ik voornamelijk voor mezelf en om me….

BALANS – INSPANNING VS. ONTSPANNING

Het blijft een lastig iets, ontspannen. Veel van ons zijn in ons dagelijkse leven zo druk bezig en rennen van hot naar her. Zo druk dat we alsnog ‘nuttige’ dingen zoeken om te doen op het moment dat er even geen haast is of als er even niets (belangrijks) op de planning staat. Of het….

EEN OPGERUIMD HUIS IS EEN OPGERUIMD HOOFD

Je kent hem vast wel, de uitspraak ‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’. Is je huis netjes, dan heb je (meer) rust in je hoofd. Dit zette me aan het denken over mijn eigen situatie en manier van doen in huis. Kom je bij mij thuis binnen, dan zie je dat het in de….

PLANNEN IS THE KEY!

Of je nu beter wil eten, meer wil bewegen, meer vrije tijd wil hebben of meer af wil spreken met vrienden of vriendinnen. Alles begint én valt of staat met PLANNEN. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Bij alle patronen die je wil veranderen moet je gewoon starten en het echt doen. En om….