Balans vinden buiten je eigen vertrouwde omgeving


Laatst had ik 3 dagen opleiding en dan vind ik het fijn om een hotel te pakken zodat ik uitgerust en gefocust de training kan volgen. Dat zorgt er wel voor dat ik een aantal dagen van huis en uit mijn normale ritme ben.

Wat ik vaak hoor als mensen een aantal dagen uit hun vertrouwde omgeving zijn is: “Ik mag toch wel een keer zondigen.”

En dat mag ook zeker. Zoals je misschien wel weet is het voor mij ook 80-20. 80% van mijn voeding is voedzaam en gezond. 20% is waar ik op dat moment zin in heb en hoeft niet voedzaam en/of gezond te zijn.
Maar als ik het gevoel heb dat ik niet echt de controle heb, dan wordt het al snel 60-40. Als je daar bewust voor kiest is dat natuurlijk prima, maar als je een doel hebt…

Dan snap je ook wel dat het vaak niet mij dat ene momentje blijft…

Dit is hoe ik het heb aangepakt:

In de buurt van het hotel kocht ik mijn eiwitjes (deze wil ik uit voeding halen in plaats van uit poeder) en snackgroente om mijn vezelinname op peil te houden en wat noten als tussendoor snack.
Tijdens de opleiding wist ik dat je op verschillende momenten fruit kon pakken, dus dat was verder geen issue. Water kun je overal uit de kraan halen, dus ook daar hoefde ik verder niet over na te denken.
Op de hotelkamer haalde ik de minibar leeg en legde daar mijn spullen in.

En tuurlijk heb ik één avond wat frietjes op bij mijn tournedos. De andere avond heb ik aangegeven dat ik geen frietjes wilde, want dan kom ik ook niet in de verleiding om er toch een paar op te eten.

Ik ben heel benieuwd hoe jij dit aanpakt als je op vakantie bent of om een andere reden een aantal dagen van huis bent.

Heb je hier vragen over? Stuur me gerust een DM.