#R.elax

Misschien kan je het je nog herinneren, toen we afgelopen maart voor het eerst in lockdown gingen bedacht ik een blog met als thema #beatcorona.
Ik gaf iedere letter van dit woord een betekenis en deze betekenissen stonden in het teken van bewegen, gezondheid en goed voor jezelf en anderen zorgen.

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat ik een blog in dit thema schreef, maar vandaag en komende week wil ik dieper ingaan op de letter R. De R van ‘Relax’. Ik kan me namelijk voorstellen dat je nu nog meer onrust ervaart dan in maart en wil jou graag helpen om je rustiger en positiever te voelen.

Eerder schreef ik het volgende bij de korte toelichting op ‘Relax’:

Ontspanning is ook een belangrijke pijler. We staan altijd maar ‘aan’, nu is de kans om ook eens lekker ‘uit’ te gaan. Even geen druk en je krijgt een stuk minder impulsen van buitenaf. Pak bijvoorbeeld dat boek dat je al even wilt lezen, of ga uitgebreid in bad. Normaal ga je misschien snel even onder de douche, neem nu je moment en maak er heerlijke relaxavond van.

Je begrijpt vast dat dit ook nu nog steeds van toepassing is en daarom wil ik je in de komende Move2Ur Challenge week uitdagen om meer te doen in het thema ‘relax! Doe je mee?

RELAX – NIEUWE MOVE2UR CHALLENGE
Woensdag 3 februari tot en met dinsdag 9 februari

Graag wil ik je uitdagen voor de volgende 7-daagse challenge. Het kost je misschien 1 uur per dag, maar je krijgt er veel rust en daardoor ook energie voor terug!

Het loont om hier echt tijd voor vrij te maken, dus moet je net als ik ook werken en heb je bijvoorbeeld de kinderen thuis? Zet dan samen met mij je wekker een uurtje eerder dan normaal en begin energiek aan de ochtend. 😊

De komende Move2Ur uitdaging is om er de komende week iedere ochtend een ‘ongelofelijke en relaxte ochtend’ van te maken. Of als je in de ochtend geen tijd of mogelijkheid hebt, een ander moment van de dag ‘ongelofelijk en relaxed’ te maken. Wanneer je het precies doet maakt voor mij niet uit, als je maar elke dag een uurtje tijd voor jezelf neemt en bijvoorbeeld de volgende activiteiten onderneemt. Wat of in welke volgorde je het doet mag je helemaal zelf bepalen, mijn indeling van het dagelijkste ‘me-time’ uur zal als volgt zijn. Heb je informatie of inspiratie nodig? Check dan ook de YouTube links of stuur me een berichtje. Ik denk graag met je mee!

Als het je echt niet lukt om op een dag een uurtje vrij te nemen, dan mag je best 1 keertje skippen of bijvoorbeeld een bad nemen. Maar let op, probeer toch alle 6 de andere dagen wel gewoon je moment voor bovenstaande activiteiten in te plannen! Als het even kan dan doe ik zelf lekker de activiteiten én neem ik een bad 😉

Als extra uitdaging kan je ook samen met mij  op zondag 7 februari je telefoon je de hele dag weg te leggen?

Ik ben benieuwd! Laat je me weten of jij de uitdaging ook aangaat? Heb je ergens vragen over stel ze gerust!

Lees ook mijn andere blogs

Heb je mijn eerdere blogs ook al gelezen? Check ze hier en ga samen met mij Corona te lijf en werk aan een gezonde leefstijl! Mijn blogs staan boordevol met handige tips en adviezen en ik help je graag. (Link: http://move2ur.com/nieuws/).

Deel jouw updates en activiteiten

Ben je lekker aan het bewegen? Zorg je goed voor jezelf en maak je gezonde gerechten klaar? Of doe jij een leuke (sportieve of relaxte) activiteit? Deel dit dan op social media en tag (en inspireer) me dan vooral! (@urmilartw)