PLANNEN IS THE KEY!

Of je nu beter wil eten, meer wil bewegen, meer vrije tijd wil hebben of meer af wil spreken met vrienden of vriendinnen. Alles begint én valt of staat met PLANNEN.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Bij alle patronen die je wil veranderen moet je gewoon starten en het echt doen. En om daar te komen moet je plannen en duidelijke afspraken met jezelf en anderen maken.

Vaak krijg ik de vraag of plannen wel echt werkt. Mijn antwoord: dat doet het zeker, mits je consequent bent en je steeds weer goed voorbereid bent. Hoe je dat doet, bijvoorbeeld digitaal met een app of analoog met een handgeschreven lijstje, dat maakt niets uit.

Stel, je wil gezonder gaan eten. Als je dan geen maaltijdplanning maakt en geen (gezonde) weekboodschappen doet en iedere dag opnieuw moet nadenken wat je nu weer eens zal gaan eten, dan is het makkelijker om voor de minder voedzame dingen te kiezen. Terwijl als de bonen in de koelkast liggen, dan ga je die 9 van de 10 keer echt wel schoonmaken om te eten.

Vooruitdenken en plannen zorgt trouwens niet alleen voor betere keuzes. Je spaart ook tijd en moeite. Ik vind het bijvoorbeeld echt zonde van mijn energie om iedere dag naar de winkel te gaan om boodschappen te doen en opnieuw te bedenken wat ik moet gaan eten. Gaat er dan weleens wat de prullenbak in omdat ik te veel heb gehaald of toch niet helemaal uitkom met mijn planning? Ja, maar dat is echt minimaal. Afgelopen week een zakje wortelen om precies te zijn…

HOE MAAK JE JE EIGEN PLANNING?

Maak het vooral niet te moeilijk! Je hoeft niet alles tot in detail te plannen, als je de grote lijnen maar hebt staan zodat dit je houvast geeft.

Wat voor mij erg goed werkt is om een vast moment in de week te nemen waarop ik m’n planning maak. Nogmaals, dit kan voor voeding zijn, maar ook voor je sportmomenten en andere (vrije)tijdsbesteding.

DOWNLOAD DE FIT FOOD COMPANY MEALPLANNERS

Specifiek voor maaltijden kan je op de website van Fit Food Company gratis superhandige dag- en weekplanners downloaden. Check daarvoor deze link: https://www.fitfoodcompany.nl/gratis-downloads/

Ga hiermee aan de slag en je merkt dat plannen je helemaal geen energie meer kost als je dit een tijdje doet.

Dat betekent ook dat je dan meer tijd over hebt en energie hebt voor andere dingen!
Wat ga jij met die extra tijd doen? Ik weet zeker dat je daar wel iets leuks of nuttigs voor kunt bedenken!

STAY TUNED!

Op de achtergrond zijn we naast de planners van Fit Food Company ook bezig met nog een ander handig hulpmiddel voor het maken van gezonde keuzes.
Wat dit precies is, houden we nog even geheim. Hou in ieder geval onze blogs en socials de komende tijd goed in de gaten! Dan ben jij één van de eersten die we vertellen over dit nieuws.