5 belangrijke leerpunten van Move2Ur Digitaal Voedingscoaching cliënten 

 

Een tijdje geleden had ik een super interessante meeting via Teams met mijn cliënten die een traject van 3 maanden Digitaal Voedingscoaching bij Move2Ur gevolgd hebben. 

Ik ben mega trots op ze! Alle deelnemers hebben ontzettend mooie resultaten bereikt in deze tijd van online begeleiding op het gebied van voeding en beweging.

Het doel van deze Teams meeting was om het traject gezamenlijk af te sluiten, maar van tevoren had ik niet verwacht dat het zo’n waardevolle en fijne bijeenkomst zou worden!

In deze blog deel ik een paar van de belangrijkste leerpunten wat betreft voeding en afvallen met je. Ik ben benieuwd of dit voor jou ook eye openers zijn!
 

  • Je bent niet op dieet, maar je creëert een gezonde leefstijl voor altijd! 

Zo hoef je nooit meer op dieet. 

Als je zegt dat je gedurende een bepaalde periode ‘af wil vallen’, ben je niet bezig om een patroon te doorbreken. In plaats van het volgen van een (crash) dieet, gaat het er juist om dat je een gezonde leefstijl creëert en die voor de rest van je leven vasthoudt.
Het is absoluut niet te bedoeling dat je na een bepaalde periode weer helemaal losgaat en vervolgens weer opnieuw moet beginnen. (Hallo, Jojo 😊).

Natuurlijk ga je weer meer calorieën eten na de periode van een calorietekort die je instelt om af te vallen en je doelen te bereiken Dit is juist de bedoeling! Je hoeft als je eenmaal op het juiste gewicht bent niet meer in een tekort te zitten, maar natuurlijk hou je dan wel een gezond en verantwoord patroon aan. 

  • Goede voorbereiding en planning zijn het halve werk 

Een maaltijdplan is altijd een goed idee! Je kan bijvoorbeeld een vaste weekindeling maken, eentje die gevarieerd is en die zorgt dat je niet meer na hoeft te denken in de supermarkt. Je zou het plan zo in kunnen vullen: iedere maandag een rijstgerecht zoals nasi of chicken tonight, iedere dinsdag aardappelen, vlees, groenten, iedere woensdag gebakken aardappelen met sla en een vleesje, donderdag een soort pasta, vrijdag frites, zaterdag soep en zondag taco’s, wraps of dat soort dingen. Je weet dan altijd precies wat je in huis moet halen en zorgen dat het er is.  

Ook is voorbereiden en plannen belangrijk als er een feestje, feestdag of verjaardag aankomt. Ga er bijvoorbeeld niet met een lege maag heen zodat je je niet te buiten gaat aan de hapjes. Of plan je calorieën zo in dat je tijdens het feest gewoon kan eten en binnen jouw calorieschema blijft. 

 

Heb je een keer een feestje en bepaal je zelf het menu? Schrijf dan in een voedingsapp van tevoren uit wat je wil gaan eten, zodat je weet tot hoever je kan gaan zonder over je calorie-budget heen te gaan.  

Handig! Op mijn site van Fit Food Company kan je een invulschema downloaden om jouw maaltijden dagelijks en wekelijk te plannen. Daarbij maak je ook snel en eenvoudig een fijn boodschappenlijstje: https://www.fitfoodcompany.nl/gratis-downloads/gratis-planners/ 

 

  • Mindset is alles! 

Mentaliteit en mindset zijn superbelangrijk en bepalen jouw succes. De omstandigheden waarin je (mentaal) zit doen veel met je. Dat hebben we onder andere tijdens de Corona periode wel gemerkt. 

Bij het creëren van een gezonde leefstijl gaat het erom dat je je eet- en denkpatroon verandert. Dat je zaken van een positieve kant bekijkt en je jezelf een positief gevoel geeft. Noem jezelf dus niet ‘zielig’ omdat je ‘geen taart of koek mag’. Het is niet ‘vervelend om gezond’ te kiezen, het is juist geweldig dat je de kans krijgt om jezelf te verbeteren.  

En bedenk je, de weegschaal is niet jouw vijand, maar ga er niet elke dag op staan. Dat heeft geen zin en kan demotiverend werken. Ook interessant: een plateau van een bepaald gewicht dat sommige mensen ervaren bestaat eigenlijk niet. Dat is vaak puur mentaal. 

Ga je een keer de mist in? Herpak je dan gelijk en wacht niet tot morgen of volgende week. Hoe sneller je je herpakt en de teugels aanhaalt, hoe beter. Je hebt niet alles verpest als je je een keer laat gaan. Benoem je positieve punten en wat wél gelukt is/goed gegaan is, om weer in die positieve flow te komen. 

Ik kan wel een hele blog op zich schrijven over mindset, misschien doe ik dat binnenkort ook wel. 😉 

 

  • Wees je ‘snack-attack’ te slim af 

Zorg dat je je bewust wordt van de momenten waarop jij last hebt van een ‘snack-attack’. Is dat bijvoorbeeld zodra je uit je werk komt? Of als je je verdrietig of gestrest voelt? Of heb je na het avondeten altijd trek in een toetje? 

Door je er bewust van te zijn wanneer deze moment komen, kan je ze ook makkelijker ondervangen. Zorg dan ook voor een beter alternatief. Neem zodra je thuis bent bijvoorbeeld een schaaltje yoghurt in plaats van koekjes, eet lekkere snackgroenten en fruit in plaats van een reep chocola en ga direct na het eten een rondje lopen buiten…of poets gelijk ge tanden… 

Wist je trouwens ook dat je meer trek krijgt hoe langer je wacht met eten? Als je wacht met eten tot je honger hebt, grijp je 9 van de 10 keer naar ongezonde dingen. Zonde!  

 

  • Zo blijf je op gewicht als je je doel behaalt hebt 

Zoals ik al eerder schreef…als je eenmaal op gewicht bent mag je uit je calorietekort komen en dus meer gaan eten. Het is echter niet de bedoeling dat je je weer helemaal te buiten gaat aan allerlei dikmakers!
Twijfel je of jouw daadwerkelijke calorie inname wel klopt met wat jij denkt dat je binnenkrijgt? Houd jezelf dan scherp en pak nog regelmatig de voedingsapp erbij. Dit is vaak een hele goede wake up call. Blijf je ook altijd bewust van wat je eet en vooral waarom.

Wil jij ook werken aan een fittere en gezondere versie van jezelf? Laat mij je helpen! 

Wil jij ook graag afvallen? Begin je iedere keer met een dieet, maar lukt het je niet om vol te houden of weet je niet waarom het niet lukt? Schrijf je dan ook in voor Digitaal Voedingscoaching! 

Met vorm van coaching gaan we gedurende 3 maanden samen aan de slag om jouw eet- en beweeggewoontes te verbeteren. Dit doen we door middel van specifieke sport- en voedingsapps en via WhatsApp coach ik je met tips en adviezen. Natuurlijk kan je via WhatsApp ook altijd jouw vragen aan mij stellen. Superhandig!

Goed om te weten: ook als je geen Personal Training doet bij Move2Ur of niet sport bij Fitnessclub Tiel kan je gewoon meedoen. 

Check meer informatie op mijn website via http://move2ur.com/digitaal-coaching/ of stuur me direct een bericht via WhatsApp https://api.whatsapp.com/send/?phone=31629607384&text&app_absent=0