#O.ther

Toen ik vorig jaar maart mijn blog #beatcorona schreef en iedere letter van dit woord een betekenis gaf, wist ik niet dat ik er na bijna een jaar nog mee bezig kon zijn om elke letter van deze hashtag uit te werken en er blogs over te schrijven. Een paar weken of maanden had ik wel verwacht, maar dat onze dagen nu nog steeds door Corona bepaald worden, had ik niet verwacht.

Inmiddels zijn we bij de letter ‘O’. Deze letter gaf ik de betekenis ‘Other’, ‘Other’ staat in het teken van ‘Iets voor een ander doen’.

Dit schreef ik in maart 2020:

OTHER: Denk aan een ander, bel iemand, stuur een kaartje of stuur dat appje dat steeds in je hoofd zit maar dat je niet verstuurd. ‘Other’ kan ook zijn dat je iets doet om een ander te helpen. Haal een boodschapje voor iemand, laat de hond uit of doe iets anders waarmee je een ander een steuntje in de rug kunt geven.

In het begin van de eerste lockdown was iedereen nog druk met elkaar en druk met voor elkaar te zorgen. Bijvoorbeeld door boodschappen voor elkaar te doen of elkaar een kaartje te sturen. Wij hebben onder andere samen met de bewoners van onze straat tekeningen gemaakt voor de mensen in het bejaardentehuis in ons dorp.  Maar ik merk dat, nu we een jaar verder zijn, iedereen vooral druk is met zichzelf.


NIEUWE MOVE2UR CHALLENGE – DOE IETS LIEFS OF LEUKS VOOR EEN ANDER, HELP ELKAAR!
Maandag 1 tot en met zondag 7 maart

Natuurlijk is het belangrijk om aan jezelf te denken en goed voor jezelf te zorgen, maar vergeet een ander ook niet!  Om deze reden daag ik je in de komende Move2ur Challenge-week (van maandag 1 tot en met zondag 7 maart) uit om eens aan een ander te denken, doe bijvoorbeeld een goede daad of iets liefs voor een ander!

Kan jij al iets bedenken wat je voor een ander kan doen? Waar diegene echt blij van wordt en waar je hem of haar mee helpt? Als je inspiratie nodig hebt, dan heb ik hier vast een lijstje gemaakt:

  • Stuur iemand een kaartje of een kleinigheidje
  • Maak een wandeling met iemand die eenzaam is
  • Steun de horeca die dicht is, doe bijvoorbeeld een donatie of bestel een afhaaldiner
  • Shop (online) bij de winkel waar je graag naar toe ging om die te steunen
  • Deel een bericht op Social Media van een ondernemer die het op dit moment lastig heeft
  • Haal boodschappen voor iemand die in quarantaine zit of breng diegene wat te eten
  • Heb je iemand al lang niet meer gesproken? Bel diegene dan eens!
  • Stuur een leuk berichtje om iemand op te beuren

Misschien heb jij ook nog andere leuke tips of ideeën? Deel ze dan zodat we elkaar helpen in de lastige tijd. Helpen maakt je gelukkig, dus ik zeg ‘dat is een win-win situatie’!

Deel jouw updates en acties
Doe je mee met deze nieuwe challenge en ga je gedurende 7 dagen ook elke dag iets doen waarmee je een ander helpt? Ik ben benieuwd!
Laat het me weten en deel je acties met me op Social Media! Je kan me taggen via @urmilartw en gebruik hashtag #move2urother. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Lees ook mijn andere blogs
Heb je mijn eerdere blogs ook al gelezen? Check ze hier en ga samen met mij Corona te lijf en werk aan een gezonde leefstijl! Mijn blogs staan boordevol met handige tips en adviezen en ik help je graag. (Link: http://move2ur.com/nieuws/).