EEN OPGERUIMD HUIS IS EEN OPGERUIMD HOOFD

Move2ur

Je kent hem vast wel, de uitspraak ‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’.

Is je huis netjes, dan heb je (meer) rust in je hoofd.
Dit zette me aan het denken over mijn eigen situatie en manier van doen in huis.

Kom je bij mij thuis binnen, dan zie je dat het in de basis echt netjes is. Trek alleen geen la of kastje open, want daar is het vaak minder netjes.

Ik ben een chaoot, een sloddervos en een type dat dingen maar moeilijk weg kan gooien.

Vorig jaar bedacht ik me dat ik dat wil veranderen. Maar waar begin je dan?
Het thuisfront lacht me zelfs uit als ik zoiets zeg. Ze zeggen: ‘je bent niet zo’. Dat klopt, maar tegelijkertijd word ik ontzettend blij van de Instagrampagina @perfectorganized_
(Ken je dit account nog niet? Check hem dan vooral even, je zult gelijk zien wat ik bedoel).

Het is niet zo dat ik niet genoeg ruimte in mijn hoofd heb, maar dat ik zo blij word van georganiseerde kastjes zegt genoeg. Het brengt me nóg meer plezier.

AAN DE SLAG!

Mijn aanpak is echt niet zo rigoureus dat het hele huis eerst op z’n kop moet komen te staan. Maar ik heb besloten om het kastje voor kastje te bekijken. Deze beter in te delen en vooral ook weggooien wat weg mag. Ik ben er nog lang niet, maar de eerste stappen zijn gezet.
(Nu ik dit schrijf bedenk ik me dat het jammer is dat ik geen ‘before & after’ foto’s gemaakt heb!).

DE SNOEPKAST…

Ik begon in de snoepkast.

(Denk jij nu ‘Huh, heeft die gezonde Ur thuis een snoepkast?!’.
…Ja, natuurlijk heb ik die ook! Ik ben dan wel personal trainer en mijn leven staat in het teken van een gezonde leefstijl, maar ik ben ook gewoon een mens.
Snoep brengt me niets voedzaams, maar het is wél lekker. Zolang ik me blijf houden aan de bekende 80/20 regel moet soms snoepen ook gewoon kunnen).

Maar goed, ik vond onze snoepkast altijd rommelig want alles lag door elkaar. Die kast heb ik onlangs helemaal gereorganiseerd. Soort bij soort en alles netjes in mooie bakken. Je hebt geen idee hoe blij ik daarmee ben, haha!

Ondertussen ga ik ook verder met de volgende kast, net zolang tot het overal zo lekker op orde is.

INSPIRATIE

Toen ik bovenstaande verhaal laatst aan een cliënt vertelde, raakte ze geïnspireerd. Vooral door de rust die het haar in haar hoofd geeft om thuis de boel ook opgeruimd en netjes te hebben.

Ik heb deze blog geschreven om ook jou te inspireren!

Heb jij ook ruimtes, lades en kastjes die wel een goed opruimbeurt kunnen ge bruiken? Ga dan aan de slag om deze organiseren. Je zult merken dat je er (uiteindelijk) heel blij van wordt.

Natuurlijk ben ik heel erg benieuwd naar jouw resultaten. Wil je deze dan met me delen via social of een persoonlijk bericht? Vind ik leuk!

Heb je ook nog goede tips? Dan is dat helemaal top. Zet ze in de comments of stuur ze direct naar me. Zo helpen we elkaar.

….P.S. Ik heb het thuisfront al 2 keer teruggeroepen, omdat ze bepaalde snoep en lekkers niet in de juiste bak in de kast gedaan hadden