#C.hallenge yourself!

Jij als trouwe lezer van mijn blog weet dat ik toen de lockdown een paar maanden geleden begon een blog geschreven heb met als thema #beatcorona. Voor degenen die het gemist hebben leg ik het nog even uit…in deze blog waarin ik jullie inspireerde en een steuntje in de rug gaf om mentaal en lichamelijk gezond te blijven, gaf ik iedere letter van #beatcorona een betekenis. Deze letters en betekenissen staan teken van bewegen, gezondheid en goed voor jezelf en anderen zorgen.

In mijn vorige blogs ging ik hier dieper op in en schreef ik over B van Beweeg, de E van Eten, de A van Activiteit (Check deze link http://move2ur.com/?s=blog om alle blogs te lezen).

Nu ben ik aangekomen bij de C en daag ik je uit om jezelf uit te dagen: ‘Challenge Yourself’!

Ik daag je uit om tijd voor jezelf te nemen: plan ME TIME in

Nu kan ik je wel (weer) aanmoedigen om veel actiefs en sportiefs te gaan doen, maar nu de zomervakantie/periode is aangebroken, wil ik je juist een keer motiveren om een stapje terug te doen!

Natuurlijk moet je lekker blijven bewegen en gezond eten, maar neem nu het (waarschijnlijk) allemaal wat rustiger is op het werk en thuis ook écht eens de tijd voor jezelf!

De afgelopen maanden waren absoluut niet normaal en hoewel de tijd de laatste maanden stilgestaan lijkt te hebben, gaat de maatschappij keihard door en leven we met zijn allen in de hoogste versnelling. Ontspannen is moeilijk, lukt niet of we gunnen er onszelf er geen tijd voor.

We staan altijd voor alles en iedereen klaar, we staan altijd AAN. Klaar om te zorgen, te regelen en organiseren, oplettend te zijn en te focussen op wat er allemaal om ons heen gebeurt. Als we willen ontspannen kijken we vaak TV, maar wist je dat je door TV kijken alleen maar meer stress krijgt? Je ligt misschien wel lekker op de bank, maar er komen ontzettend veel geluiden en indrukken op je af die je hersenen allemaal moeten verwerken. Niet echt relaxed dus!

Juist daarom deze nieuwe challenge in het teken van ‘ME TIME’ en het doen van activiteiten waardoor je ontspant en ontstrest!

De ME TIME-CHALLENGE

Vanaf maandag 17 augustus organiseer ik via mijn social media weer een week lang een officiële challenge, in die week vraag ik je om iedere dag minimaal een half uur tijd voor jezelf te nemen en om jouw UIT-stand op te zoeken.

Doe je mee? Zet deze datum dan vast in je agenda en volg me op Facebook en Instagram! (Eerder starten mag natuurlijk ook :-)). In de komende week vertel ik je er in mijn posts meer over.

Activiteiten die je tot rust brengen

Tijdens me-time leg jij je focus volledig op jezelf. Je doet alleen wat jij leuk vindt, je ontspant en laad jezelf weer even op. En nee, dat is echt niet egoïstisch.

Ik ben benieuwd wat voor jou momenten en activiteiten zijn waarin je echt alleen tijd voor jezelf neemt. Zoek je inspiratie of weet je het niet zo goed? Dan help ik je graag op weg met het volgende lijstje:

 • Zoek een rustige plek in huis of in de tuin en lees een boek of tijdschrift
 • Ga lekker lang ontspannen in bad of onder de douche
 • Verzet je gedachten en neem een moment voor meditatie
 • Kook of bak een recept dat je al lang een keer wil maken
 • Maak een wandeling in de natuur
 • Maak een (leg)puzzel
 • Boek een massage in een mooie salon
 • Zet je favoriete muziek op en zing en/of dans lekker mee
 • Gebruik je tijd om het een en ander voor jezelf op te schrijven maak bijvoorbeeld eens een lijstje met waar je allemaal dankbaar voor bent
 • Doe iets creatiefs zoals schilderen, fotograferen of handlettering. Op Internet vind je vele tutorials!
 • Werk je graag in de tuin? Ook dat is ontspannend!
 • Doe mee met een les yoga of pilates
 • Doe een powernap (30 tot maximaal 60 minuten) of slaap eens lekker lang uit
 • Lak je nagels of geef jezelf een gezichtsbehandeling

Deel jouw ervaringen
Heb jij andere tips of ideeën? Dan vind ik het erg leuk als je me dit laat weten! Doe jij mee en wil je ook anderen inspireren? Deel dan jouw posts en updates, vergeet ook vooral mij (@urmilatw) niet te taggen in jouw bericht.