BEN JIJ EEN PERFECTIONIST OF OOK BLIJ MET EEN 8? 

Heb je het gezien in mijn Inta stories afgelopen week? Ik vroeg daarin waar jullie graag een blog over willen lezen of tegenaan lopen bij het creëren van een gezonde leefstijl.  

Eén heel belangrijk punt dat bij de mensen die wij trainen veel naar voren komt, is dat ze vaak alles perfect willen doen.   

Maar je weet het wel…helaas loopt het leven niet altijd zoals we willen en lopen ook de plannen van onze cliënten niet altijd zoals ze bedacht hadden! Daardoor raken ze dan van slag en gedemotiveerd. Zo zonde! 

Stel: je hebt de dag gepland en het avondeten is een gezonde maaltijd. Vervolgens komt je kind uit school maar blijkt ziek te zijn en moet naar de dokter. Dan loopt in helemaal het honderd, want je andere kind moet op tijd sporten. 

DAN IS NIET ALLES GELIJK VERPEST!  

Het gaat erom of je erin blijft hangen of dat je het weer oppakt waar mogelijk. 

Dit is hetzelfde met training. Ook ik heb weleens geen zin en moet de moed verzamelen om me in het zweet te werken. Meestal ga ik wel, want ik weet wat het met mijn lijf doet.

Agelopen maand heb ik echter ook een training geskipt. Het regende en had er écht geen zin in. 

Heeft iemand gezien dat ik 1 training heb gemist? Heft het mijn progressie in de weg gezeten? 

NEE! 

In mijn geval betrof het een training die niet plaatsvond omdat de omstandigheden niet ideaal waren, in het geval van de client ging het om het eten van de juiste verantwoorde voeding. Hetzelfde geldt voor onder andere slaap, ademhaling en stressreductie.  

Het kan voorkomen dat dingen anders lopen dan we hadden voorgenomen, maar het is zaak dat je discipline houdt en snel weer doorpakt. Dan is er daarna niets aan de hand. 

Hoe sta jij hierin? Ben jij een perfectionist of ben je ook al blij met een 8?