Waarom is de natuur zo goed voor ons?

Ik moet bekennen dat de onrust omtrent Corona mij momenteel ook raakt, daarom wandel ik weer wat meer dan anders. Even lekker naar buiten en mijn gedachten verzetten.

Mijn favoriete plek in de natuur is de zee. Omdat ik midden in Nederland woon, moet ik daar jammer genoeg minimaal een uur voor rijden. Voor een kleine wandeling is dat niet echt de moeite.
Gelukkig is er dichterbij ook zo veel moois en vind je mij bijvoorbeeld regelmatig in het bos.

De herfst is een prachtig jaargetijde. Hoewel ik op sombere dagen liever binnenblijf, ga ik er momenteel wel wat vaker uit en geniet ik van mijn omgeving. Ik weet namelijk dat dat goed voor me is, zowel lichamelijk als mentaal.

Jou kan ik ook van harte aanraden om regelmatig de natuur in te gaan! Om je hiervan te overtuigen heb ik hieronder de wetenschappelijk bewezen feiten opgesomd die aangeven waarom het goed voor je is om regelmatig een fijne wandeling in de natuur te maken:

  • De natuur heeft een rustgevende werking op ons brein.
  • Daarnaast geeft een groene omgeving een positief effect op je humeur.
  • De natuur biedt een natuurlijk medicijn tegen depressies, angst en somberheid.
    Je stressniveau gaat naar beneden in de natuur. Het schijnt zelfs zo te zijn dat het 12% verlaging van cortisolwaarden geeft in verhouding tot een stadswandeling. Cortisol is het hormoon dat een indicatie vormt voor het ervaren van stress.
  • Ook je hartslag en de bloeddruk zakt naar beneden door de groene omgeving.
  • Concentratie, creativiteit en geheugen verbeteren in de natuur.

Dus waar wacht je nog op? Ga naar buiten!

Met wie ga je deze week een wandeling maken?