#O.UT OF THE BOX

#BEATCORONA – #O.UT OF THE BOX

Het is september en weer tijd voor een nieuwe blog van Move2Ur!

Na zes maanden is het Corona virus nog steeds een belangrijk thema in ons dagelijks leven, dus ik ga in mijn schrijven ook weer verder in op #BEATCORONA.

Ik bedacht #BEATCORONA in maart toen de lockdown begon en gaf aan iedere letter in dat woord een betekenis met tips om deze periode mentaal en lichamelijk zo goed mogelijk door te komen.

Inmiddels zijn we bij O van OUT OF THE BOX. Lees je mee?

Tip: Lees de andere blogs in deze serie op mijn site. (http://move2ur.com/nieuws/).

 

OUT OF THE BOX EN OMDENKEN

In lastige tijden is het de uitdaging om de tijd te nemen om na te denken en je gedachten te laten gaan, om zo te proberen om op andere manieren van denken te komen. Om, om te denken en te denken in mogelijkheden in plaats van problemen en negativiteit.

Out of the box denken en omdenken was in het begin van de Corona tijd echt nodig om mentaal gezond te blijven.
Voor veel mensen was ineens alles anders, zeker voor (zelfstandige) ondernemers. Zo ook voor mij en mijn bedrijf. Ik kon niet anders dan alternatieven bedenken en manieren te vinden om het leven en de diensten die we bieden toch zoveel mogelijk door te laten gaan en daarmee cliënten te blijven helpen. We gingen bijvoorbeeld met Move2Ur snel op zoek naar een andere locatie om te trainen, we zette de ‘Trappen Challenge’ op en gaven online les aan degenen die daar behoefte aan hadden. Zo fijn om op die manier door te kunnen gaan en even te ontsnappen aan Corona en het ‘gedoe’! Wat een energie kreeg ik van de leuke en positieve berichtjes die ik achteraf kreeg, écht heel fijn.

Dit improviseren leverde ook situaties op waar ik nu nog steeds hardop om kan lachen. Zo bedacht ik allemaal alternatieven voor gewichten om mee te trainen. Uiteindelijk stond ik als enige met een zak aardappelen te trainen, terwijl de deelnemers van de virtuele les allang mooie professionele spullen geregeld hadden. Ook zal ik nooit meer vergeten dat ik een online meditatie begeleide, precies op het moment dat ik tegen de mensen zei ‘ik laat jullie even met rust’ viel de internetverbinding weg. De timing was wat dat betreft perfect, maar ook minder professioneel dan normaal. Gelukkig konden we er allemaal ontzettend om lachen!

Het leven de afgelopen maanden was voor mij al snel ‘out of the box’. Ik voel me prettig bij regelmaat en structuur en leef daar ook naar. Daarom had ik op de eerste dag van de lockdown al een planbord klaar voor mijn gezin om de dagen in te delen en actief te blijven.
We hebben in deze tijd zeker meer spelletjes gedaan en de kinderen hebben nog nooit zoveel buiten gespeeld. Soms gedwongen, maar vaak bleven ze zelfs langer weg dan gepland. Ook hebben we met de buurkinderen iets leuks gemaakt voor de oudere mensen in het verzorgingshuis bij ons in de buurt. Vooral leuk dat iedereen meedeed en er zo enthousiast over was. Ook daar kreeg ik energie van!
Eén van de grootste ‘out of the box- activiteiten’ die we met het gezin gedaan hebben, was om met de kids het ‘jachtseizoen’ na te spelen. Zo gingen we samen naar buiten maar de kids 5 minuten eerder dan ik en zij gingen vast op pad. Na 5 minuten ging ik ook de deur uit en zij stuurden me dan via WhatsApp iedere minuut een foto van de locatie waar ze waren. Op basis daarvan moest ik ze vinden en ‘vangen’. De kinderen vonden het enig, maar helaas heb ik ze niet kunnen vinden. Minder geslaagd voor mij dus 😉.

Gelukkig is het leven nu steeds meer ‘normaal’ en ik hoop dat dat zo blijft. Natuurlijk is het allemaal nog even spannend hoe alles verloopt en daarom blijf ik ook de komende tijd scherp op mijn mind en gezondheid. Zorg jij dat je dat ook doet voor jezelf?

NIEUWE UITDAGING: DE ONTBIJT CHALLENGE

Bij September hoort ook een nieuwe Move2Ur Challenge. Deze keer is dat de ‘Ontbijt Challenge’ die plaatsvindt vanaf maandag 14 september tot en met zondag 20 september. Doe je mee?

Ik hoor vaak dat mijn cliënten zonder ontbijt te eten de deur uit gaan of ze eten ongemerkt ontzettend veel suikers in ontbijtproducten. Zo zonde want een goede start in de ochtend is de basis voor de rest van de dag. Is die gezond en positief? Dan is dat voor de rest van tijd ook makkelijker vol te houden.

Nu we toch de focus hebben op ‘out of the box’ denken en doen, laten we dat dan ook wat betreft ontbijt doen!
Blijf bijvoorbeeld niet hangen op iedere dag dat bammetje met hetzelfde beleg als altijd, maar probeer te variëren. Eet je altijd brood? Wissel dit dan bijvoorbeeld eens af met yoghurt en granola of havermout met (warme) melk en een stuk fruit. Een steviger ontbijt? Bak dan een lekker eitje met groenten en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden in de ochtend. Vaak kosten ze niet eens zo veel meer tijd om klaar te maken. Heb je inspiratie nodig? Stuur me dan gerust een bericht, dan deel ik wat recepten met je.

Doe je mee? En heb je al ideeën wat je allemaal klaar kan maken voor jezelf en je gezin?
Ik ben heel benieuwd! Zelf zal ik elke dag mijn ontbijtjes delen in mijn insta stories. Deel jij jouw creaties ook met mij? Vergeet me dan niet te taggen in jouw bericht (@urmilatw)!