Goede voornemens

Er zijn heel veel mensen die jaarlijks voornemens hebben. Er zijn ook mensen die ze niet durven uit te spreken, want zijn bang om te falen. Dit is niet voor niets want wist je dat ruim 23% van de mensen hun goede voornemens al na de eerste week vergeten zijn en afhaken? Op jaarbasis slagen slechts ongeveer 14% van de mensen in hun voornemens!

 

Daar wil ik verandering in brengen en met de tips in deze blog ga ik jou helpen om dit jaar wél te slagen 😉 Daar gaan we!

 

  1. Maak je doelen concreet

Zeg niet ‘ik wil wat afvallen’, maar maak het specifiek en meetbaar en stel kleine ‘subdoelen’.
Zeg dus bijvoorbeeld wel ‘ik wil komend jaar 10 kilo afvallen, in de komende maand minstens 4 kilo’.

 

  1. Deel je doel, praat erover

Vertel anderen wat jij van plan bent, wat jij wil bereiken in welke termijn? Dan blijf je scherp en weet je waar je mee bezig bent. Ook kan jouw omgeving je helpen om jouw doelen te halen en je eventueel bijsturen waar nodig.

 

  1. Voor doelen moet je routines inbouwen, dit duurt ca. 12 weken

Het duurt gemiddeld 12 weken voor je jezelf een nieuwe gewoonte eigen gemaakt hebt. Stel je niet in op een snelle verandering die niet vol kan houden, maar reken op de lange termijn en neem kleine stappen naar je doel. Zo hou je het langer vol!

 

  1. Een goede nachtrust is essentieel

Pak waar mogelijk en nodig je rust. Zorg dat je lekker én voldoende uren slaapt. Als je uitgerust bent kan je een betere focus houden.

 

  1. Beloon jezelf.

Je hoeft niet te wachten tot je die 10 kilo gehaald hebt, maar geef jezelf kleine beloningen als je kleine tussenstapjes haalt. Nadat je bijvoorbeeld 2,5 kilo afgevallen bent koop je iets kleins voor jezelf, de volgende 2,5 kilo wat groters en zo door.

 

Als laatste maar niet het minst belangrijk: vergeet niet dat je streng voor jezelf moet zijn als het gaat om het nastreven van jouw doelen, maar wees mild als het even niet lukt. Dus heb je bijvoorbeeld op vrijdag gepland om geen ‘cheats’ te nemen en toevallig komt er iemand langs en je neemt toch een wijntje. Denk dan niet dat je het voor jezelf verpest hebt, maar zorg dat je je zo snel mogelijk herpakt. Zo word je steeds iets sterker.

 

Ben jij bang dat je gaat falen? Wij kunnen je helpen! Neem de eerste stap om je voornemens te halen en stuur me een berichtje via social media, PB/DM, WhatsApp of email. Dan bespreken we welke support en stappen voor jou de belangrijkste zijn voor een gelukkig en gezond leven.