Bewegen in de herfst!

De dagen worden korter en het wordt buiten ook minder aantrekkelijk om te sporten of om de deur uit te gaan om naar jouw sportles te gaan.

Nu kan het zijn dat je door de situatie wat uit je ritme bent geraakt, maar ik wil je inspireren om de regie weer zelf in handen te nemen! Zoals ik vaak zeg en vertel op mijn socials is plannen ‘the key’! Zie bewegen niet als iets wat wel snel tussendoor komt als je toevallig tijd hebt, maar plan het in en blokkeer die tijd (al is het maar 10 minuten) in je agenda.

Move2Ur Beweeg Challenge
Om het jullie allemaal een stuk makkelijker te maken, heb ik voor volgende week de Move2Ur Beweeg Challenge in het leven geroepen!

Doe je mee? Gedurende 7 dagen meer bewegen dan normaal, dat is toch makkelijk vol te houden?
De spelregels zijn simpel. Iedere dag gaan we samen een andere activiteit doen en gezamenlijk bewegen. Zo komen we aan voldoende beweging en alle kleine beetjes helpen!
Let op: deze oefeningen vervangen jouw officiële sportmomenten niet, maar ze zijn hier een aanvulling op.

Dit is het plan, je mag er zo lang over doen als je wil. Ik doe de Challenge elke dag mee en deel dit in mijn stories. Weet je niet precies hoe je een oefening moet doen? Stuur me dan gerust een bericht!

 

Maandag:     100 air squats (± 2.5 minuut)

Dinsdag:       100 legraises (± 2.75 minuut)

Woensdag:   100 lunges per been (± 3 minuten)

Donderdag:  10 keer de trap op en neer (± 2 minuten)

Vrijdag:          100 dips (± 1.5 minuut)

Zaterdag:      Half uurtje fietsen

Zondag:         10.000 stappen

 

De tijdsindictie is zonder pauze en alleen om je aan te geven dat je deze oefeningen makkelijk even tussendoor kan doen.

 

Ga jij de uitdaging ook aan?
Superleuk als je meedoet! En onthoud, je hoeft de dagelijkse oefeningen niet allemaal in 1x te doen, dus bijvoorbeeld op een dag 10 x 10 squats doen verdeeld over de dag, is ook prima.

Een tip: als je er gelijk mee begint als je wakker wordt, heb je gelijk energie om de dag goed te beginnen! Pak het moment voor jezelf, maar omdat het herfstvakantie is kan je het natuurlijk ook met de kids doen.

 

Deel jouw ervaringen
Doe jij mee en wil je ook anderen inspireren? Deel dan jouw posts en updates, vergeet ook vooral mij (@urmilatw) niet te taggen in jouw bericht. Inspireer ook anderen voor deze Challenge die écht makkelijk vol te houden is!