#A.qua 

 

Dit is alweer mijn laatste blog in de reeks van #beatcorona!

Tijdens het afgelopen jaar heb ik elke maand een blog geschreven die past bij iedere letter van deze hashtag. Iedere letter stond in het teken van tips voor meer bewegen, gezondheid en goed voor jezelf en anderen zorgen. Nu ben ik dus bij #A.qua!
 

Dit schreef ik in Maart 2020 bij deze letter: 

AQUA: Drink voldoende water! Er wordt gezegd dat als je elk kwartier een slokje neem, je Corona tegen kunt gaan. Ik weet er niets van, maar voldoende water is altijd goed. Dus probeer nu eens bij te houden of je echt aan die 2 liter komt die je dagelijks nodig hebt. 

 

Nu er (gelukkig!) weer wat versoepelingen gemeld zijn, komt het mooi uit om deze reeks af te sluiten! En hoe mooi is het dat ik dat kan doen met het onderwerp ‘Water’?  

Lekker transparant, zoals het leven ook hoort te zijn! Hoe moeilijk je het ook vindt of hebt, probeer het leven zo helder mogelijk voor jezelf te maken. 😊
 

Terug naar het onderwerp water. 

 

Veel mensen denken dat het alleen goed is om water te drinken om een vol en verzadigd gevoel te krijgen, maar er zijn meerdere redenen waarom ik veel water drink en het belangrijk vindt dat iedereen dat doet. Deze redenen deel ik graag met je!  

 

 

 • Ik vind het persoonlijk echt zonde op kcal (calorieën) te drinken
  Een glas cola bevat bijvoorbeeld ca. 102 kcal terwijl een appel maar ongeveer 76 kcal bevat.
  Ik eet dan liever dan ik drink.
  En als je nou aan me vraagt: ‘Drink je nooit kcal?’…Natuurlijk drink ik die wel! Alleen doe ik dat maar heel af en toe en met mate. Dan hou ik het bij een 7upje, een sapje of een smoothie. En, ja, ik drink ook weleens alcohol.
  Tegenwoordig wel wat vaker de Virgin Gin van Goodsack omdat daar heel weinig calorieën in zitten en omdat ik ook niet goed tegen drank kan. Meestal voel ik het al na 1 glas alcohol, dat is dus niet handig, maar wel lekker goedkoop, haha!
   
 • Water drinken is goed voor mijn huid
  Mijn huid is namelijk niet de makkelijkste. Ik merk het zeker als ik minder water drink omdat ik dan sneller vervelende plekken krijg. Dat is dus een prioriteit. 

 

Andere algemene redenen om water te drinken zijn: 

 

 • Betere opname van vitamines
  Er zijn natuurlijk vitamines die beter oplossen als ze genomen worden in combinatie met water, door voldoende water te drinken worden voedingsstoffen over het algemeen beter getransporteerd naar de juiste organen. Veel mensen hebben tegenwoordig ook meer last van hun darmen dan anders, ik zie het innemen van veel water ook als een frisse douche voor de darmen.
   
 • Energie
  Als je zweet verliezen je spieren vocht en daardoor word je sneller moe. Door voldoende water te drinken vul je deze energie weer aan.
   
 • Productiviteit
  Het drinken van een glas water kan zorgen dat je weer fris en alert wordt.
   
 • Verbeteren van de stoelgang
  Doordat er door water vloeistof aan de dikke darm toegevoegd wordt, komt je spijtvertering beter in beweging. 

 

 • Hoofdpijn voorkomen
  Vaak wordt hoofdpijn namelijk veroorzaakt door uitdroging.  

 

Dit zijn voor mij meer dan genoeg redenen om veel water te drinken!
Als kind deed ik dit nooit, maar je kan het zeker leren, hoe jong of oud je ook bent. Als je het wil, kan jij het ook!

De volgende tips helpen je om meer water te drinken: 

 

 • Drink zodra je ’s ochtends opstaat een groot glas water  
 • Drink voor iedere maaltijd een groot glas water leeg 
 • Vergeet je te drinken? Zet dan eens gedurende de dag wat wekkertjes/reminders, dan went het vanzelf 

 

Water met een lekker smaakje
Ik kan me voorstellen dat je water maar saai vindt en dat je het snel zat bent. Dan kan je water met een smaakje kopen (let alleen echt op de kcal!), er zelf fruit aan toevoegen of je kan natuurlijk de warme en koude thee van Sips of Grace van Fit Food Company gebruiken! Hier zijn verschillende heerlijke en verfrissende smaken van, je vindt ze in de webshop via deze link: https://www.fitfoodcompany.nl/fitfood-shop/thee-koud-warm-/ 

 

Heb je extra vragen? 

Mocht je meer vragen over water en je gezondheid hebben, stel ze dan gerust! Gelukkig weet ik behalve deze adviezen ook nog andere mogelijkheden om je lichamelijke en mentale gezondheid te verbeteren! 

 

Lees ook mijn andere blogs
Heb je mijn eerdere blogs ook al gelezen? Check ze hier en ga samen met mij aan de slag voor een gezonde leefstijl! Mijn blogs staan boordevol met handige tips en adviezen en ik help je graag! 

Link: http://move2ur.com/nieuws/