#beatcorona

Het is 5 uur ‘s ochtends en ben wakker. Dat is uniek, want ik ben totaal geen ochtendmens. Wat een dag was het gisteren! Ondanks dat ik het had verwacht, is het toch een shock dat veel bedrijven dicht gaan.

Ik ben zelfstandig ondernemer in de sport en kreeg veel lieve berichten van klanten en mensen die bij mij groepslessen volgen. Dat is natuurlijk superfijn, maar ik was een beetje lamgeslagen. Tegelijkertijd gingen de radartjes in mijn hoofd lopen en kwam ik met ideeën voor wat ik allemaal nog wél kan doen. En dat is veel!

 

Ik heb onder andere het volgende bedacht: #beatcorona, of eigenlijk #b.e.a.t.c.o.r.o.n.a.

Iedere letter heeft een betekenis en staat in het teken van bewegen, gezondheid en goed voor jezelf en anderen zorgen.
Hiermee houd ik je scherp en zorg ik dat je de komende dagen niet alleen maar achter de televisie zit of naar andere schermen staart. Lees je mee?

 

 

B.eweeg – E.et – A.ctiviteit – T.huis – C.hallenge yourself – O.ut of the box – R.elax – O.ther – N.ight rest – A.qua 

 

 

BEWEEG: Persoonlijk ga ik elke dag bewegen en kijk ik of ik hiermee ook wat voor anderen kan betekenen. Ik daag je uit om dat ook te doen!

 

EET: Focus je nu je wat meer tijd hebt op goed eten. Je bespaart nu immers op reis- of werktijd. Met focus op eten bedoel ik dat je goed bedenkt wat je eet, probeer wat nieuws en neem langer de tijd om wat gezonds klaar te maken. Bak bijvoorbeeld een lekker eitje met groenten in plaats van even gauw boterhammen te smeren. Voldoende groenten en fruit is nu nog belangrijker dan voorheen. Ga je lekker aan het kokkerellen? Misschien kun je dan ook wat extra’s maken voor degenen in jouw omgeving die in de (gezondheids) zorg of hulpverlening werken. Zij kunnen jouw steun nu heel hard gebruiken.

 

ACTIVITEIT: Doe een activiteit die je normaal niet snel doet of die al even op je lijstje staat. Bij mij zijn dat klusjes als ramen zemen en nog veel meer. Wat heb jij op die eeuwige to-do-list staan dat je nu eindelijk af kunt gaan vinken?

 

THUIS: We moeten allemaal zo veel mogelijk thuisblijven, dus doe dat ook! Maak je huis extra gezellig zodat het geen straf is om thuis te zijn. Mijn man heeft ons huis zo mooi gemaakt, daar kan ik de komende weken nog meer van genieten!

 

CHALLENGE YOURSELF: Daag je zelf uit, dat kan van alles zijn! Ik ga denk ik vanaf woensdag een onlineopleiding volgen, zo heb ik een doel en blijf ik scherp. De kids krijgen digitaal onderwijs, dus waarom ik niet ook?

 

OUT OF THE BOX: Laat je gedachten gaan en denk ‘out of the box’. Persoonlijk ga ik dit vooral doen voor mijn bedrijf, maar ik kan ook spelletjes voor de kinderen bedenken. Ook maak ik een planbord met ze, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en de kinderen niet hele dagen naar een scherm kijken.

 

RELAX: Ontspanning is ook een belangrijke pijler. We staan altijd maar ‘aan’, nu is de kans om ook eens lekker ‘uit’ te gaan. Even geen druk en je krijgt een stuk minder impulsen van buitenaf. Pak bijvoorbeeld dat boek dat je al even wilt lezen, of ga uitgebreid in bad. Normaal ga je misschien snel even onder de douche, neem nu je moment en maak er heerlijke relaxavond van.

 

OTHER: Denk aan een ander, bel iemand, stuur een kaartje of stuur dat appje dat steeds in je hoofd zit maar dat je niet verstuurd. ‘Other’ kan ook zijn dat je iets doet om een ander te helpen. Haal een boodschapje voor iemand, laat de hond uit of doe iets anders waarmee je een ander een steuntje in de rug kunt geven.

 

NIGHT REST:  Nacht rust is altijd belangrijk. Samen met mij een valkuil voor de meeste mensen. Blijf niet hangen op de bank, maar probeer je ritme vast te houden of in je systeem te brengen. Misschien kan je nu eindelijk 7 á 8 uur de slaap krijgen die je zo hard nodig hebt.

 

AQUA: Drink voldoende water! Er wordt gezegd dat als je elk kwartier een slokje neem, je Corona tegen kunt gaan. Ik weet er niets van, maar voldoende water is altijd goed. Dus probeer nu eens bij te houden of je echt aan die 2 liter komt die je dagelijks nodig hebt.

 

Je ziet het al! Ik heb de komende drie weken genoeg dingen om me mee bezig te houden. Wat ik allemaal doe en onderneem zal ik ook zeker delen op social media. Hiervoor gebruik ik natuurlijk #beatcorona, gevolgd door de letter van het alfabet waar het om gaat. (#beatcorona.B, #beatcorona.E, #beatcorona.A, enz.).

 

Doe je met me mee?

Deel jouw posts en updates, gebruik de hashtags en vergeet ook vooral mij (@urmilatw) niet te taggen in jouw bericht.

Samen gaan we Corona te lijf!

 

 

2 reacties op “#beatcorona

  1. Pingback: B.EWEGEN! - Move2ur

  2. Pingback: - Move2ur

Reacties zijn gesloten.