Ervaring van Josine

JosineEven een korte schets van onze uitgangspositie, beeld je even in: een redelijk A-sportief type, de leeftijd bereikt waarop alles “opeens” blijft plakken en gestopt met roken. Daarentegen niet begonnen met gezonder en minder te eten en óók niet met bewegen. Dit kon natuurlijk niet goed blijven gaan en het resulteerde dan ook in stootbumpertjes, een extra, totaal overbodig randje buik waardoor ik voor het eerst in mijn leven het probleem van een broek met een lage taille begreep…. Kortom: er moest hoognodig iets gebeuren. Maar hoe?

Een type voor groepslessen in de sportschool ben ik ook niet, van lunges had ik nog nooit gehoord.  En van snelle en langzame koolhydraten had ik ook nog nooit gehoord, dus mijn kennis liet behoorlijk te wensen over… Maar is een Personal Trainer niet héél erg decadent? En misschien meer bedoeld voor mensen die in ’t Gooi wonen of met serieus overgewicht kampen?

Een persoonlijk gesprek gaf de doorslag: Urmila begreep met een minimale uitleg precies wat ik bedoelde en waar ik naartoe wilde. Toen ze schetste hoe het Plan de Campagne eruit zou kunnen komen te zien, was er voor mij eigenlijk geen serieuze andere optie meer. Dus we gingen van start, met een duidelijk doel voor ogen. 

Na een intake, het bespreken van verwachtingen en het vaststellen van de doelen, gingen we van start voor een traject van 3 maanden. In die periode heeft Urmila me laten zien op welke manier je bewust met bewegen en voeding om kunt gaan, terwijl het ook prima in je dagelijks leven past. Ze heeft me leren luisteren naar mijn lichaam, geleerd met welke oefeningen je welk effect kunt bereiken, hoe je voeding van invloed is op je lichaam, maar zeker ook hoe fijn het is om je lichamelijk zo fit te voelen.Daarnaast hebben we ook ontzettend veel gelachen, ook geheel niet onbelangrijk!

Personal Training was voor mij de ideale manier. Het beviel zelfs zo goed dat ik na afloop samen met nog 2 vriendinnen nog een vervolgtraject van 3 maanden ben gestart in een Small Group Training. 

Het wordt nog stil zonder de veelvuldige contactmomenten via WhatsApp om even snel iets te vragen over voeding (“Wat is beter: spareribs of mixed grill?”), over oefeningen (“Moet die oefening écht 1 hele minuut?!”), of gewoon om even iets te delen (“Ik sta in een paskamerspiegel te kijken en ik herken mezelf weer, YES!”).

Urmila is er een ster in om precies datgene te zeggen wat je op dat moment het hardst nodig hebt, of het nu gaat om aansporing, het geven van vertrouwen (“Jawel hoor, jij redt een 13 km. Strong Viking Run!”) of juist iets om tot rust komen: ze gaf mij precies het goede gevoel. 

Mijn beleving van het traject bij Move2Ur: Strikt, helder en doortastend waar nodig, maar in de juiste proporties op het juiste moment. Uiterst flexibel, snel en effectief in de ondersteuning en advisering over zowel sport als voeding. Zeer persoonlijk en altijd met respect voor de wens van de klant. Recht door zee, oprecht en een open wijze van communiceren. Goede humor en een groot empatisch vermogen. In staat om snel te schakelen tussen situaties, maar gelijktijdig de klant hierin leidend te laten zijn. Weet een vertrouwde en veilige omgeving te creëren. Zeer resultaat- en doelgericht en spreekt hierop aan indien nodig.

Het blijft een continue proces van keuzes maken, maar ik weet nu in ieder geval hoe ik kan kiezen!