A MILE A DAY KEEPS DE DOCTOR AWAY – DOE JIJ MEE MET MIJN NIEUWE CHALLENGE?

Iedereen kent wel de uitspraak ‘An apple a day keeps the doctor away’, maar ken je ook:

 ‘A mile a day keeps de doctor away!’?

Ik weet dat het niet zo simpel is, maar ons brein moet door de maatregelen en alles wat er om ons geen gebeurt super flexibel zijn om zich steeds maar weer aan te passen. Dit is ontzettend vermoeiend.

De allerbeste manier om tot rust te komen is de natuur in te gaan. Lekker naar buiten te gaan, rennend of wandelend, en je hoofd leegmaken. Je hoeft niet per se een urenlange wandeling op het strand of in het bos te maken, gewoon een rondje van 20 á 30 minuten in de buitenlucht in je eigen buurt doet ook wonderen.

Helaas neemt niet iedereen hier dagelijks de tijd voor. Helemaal nu het buiten slecht weer is, is de motivatie voor een wandeling ver te zoeken. (Geldt voor mij ook, ik ben ook maar een mens 😉).

Om je te helpen tot rust te komen én je te motiveren te blijven bewegen nu het buiten guur en koud is, heb ik voor de komende weken een leuke ‘MILE A DAY’ challenge bedacht.

DOE MEE MET DE ‘MILE A DAY’ CHALLENGE!

Wat is de bedoeling?

Ga vanaf nu tot en met de rest van de maand elke dag een stukje wandelen of joggen.
….Een ‘mile a day’!

Een mile is maar 1.6 km, voor je het weet heb je dat al bereikt. Als je de deur uitgaat ben je ook zo weer lekker warm binnen, maar dan wél met een fijn en voldaan gevoel.

Wandelen of rennen maakt niet uit, als je maar naar buiten gaat en in beweging komt.
In mijn social media stories deel ik een handige kaart om de uitdaging dagelijks bij te houden.

Kom jij ook van je stoel of bank af en wie daag je uit om met je mee te doen?! Let’s go!

DEEL JOUW ERVARINGEN

Doe jij mee en wil je ook anderen inspireren? Deel dan jouw posts en updates, vergeet ook vooral mij (@urmilatw) niet te taggen in jouw bericht.